Generalforsamling og medlemsarrangement marts 2006

Årets første arrangement for medlemmerne foregik i år i Gammel Harlev forsamlingshus i det midtjyske, lidt uden for Århus.

Rammerne var landlig idyl en frisk solskinsdag i marts. Et friskt klima var der også indendørs, men det blev hurtigt ophævet af en glad og munter stemning. 22 medlemmer var mødt op til en dag der var fyldt med hygge, sjov, erfaringsudveksling, indlæg og interessant nyt fra forskningen.

Anne Marie Yde-Andersen fra Dansk Astma og Allergiforbund lagde ud med et indlæg om cremer, indholdsstoffer og allergi. Foredraget varede en lille time og var krydret med eksempler, billeder og grafer. Alt sammen meget relevant i forhold til hvor stor del af vor hverdag dette fylder.

Foreningens formand Anne B. Thygesen, gav derefter et rids over forenings arbejde i 2005 og fortalte hvad vi har af tanker og ideer om fremtidige aktiviteter. Fra start var der lagt op til en uformel atmosfære og mange kom med gode ideer og meninger, og vi kunne med glæde erfare, at der var en generel tilfredshed med hvad der indtil nu har været af aktiviteter.

Dagens 2. indlæg handlede om nyt fra forskningen (Iktyosis Projektet) v. Flemming Brandrup. Flemming fortalte bl.a. at størstedelen af undersøgelserne af patienter var gennemført, med en i øvrigt stor deltagelse. Der arbejdes nu ihærdigt med data fra disse undersøgelser og forskerne er optimistiske i forhold til, at der kan fremkomme resultater, som med tiden kan få betydning for os der lever med Iktyosis.

Der kom spørgsmål fra medlemmerne både om forskningen og også mere specefikke spørgmål til både Flemming og Anne Marie om lige netop deres hudproblem.

Arrangementet var flot støttet af en række sponsorer, der havde doneret cremer til medlemmerne. Der var mange spændende cremer, nogle nye og andre de gode kendte, som ihærdigt blev prøvet og diskuteret. Der var så rigeligt, at alle kunne få noget med hjem til hylden.

Årets sponsorer var: Astellas Pharma A/S, Ahava Dead Sea Laboratories, Beauté Pacifique, Eucerin, I Packs (dødehavs salt produkt), Lavera Naturkosmetik og Læsø Saltcare.

Efter en påfyldning af sandwich, sodavand kaffe, kage og slik, var der en generel snak om hvad man godt kunne tænke sig af foreningens arbejde. Der kom nogle rigtig gode indspark især omkring sponsering og foreningens økonomi.

Til slut blev den ordinære generalforsamling, på effektiv vis afholdt, som sædvanlig i god ro og orden.

Med glæde kan vi nu bryste os af to nye medlemmer til bestyrelsen:

Bestyrelsesmedlem Heidi Madsen og suppleant Elisabeth Stryger.

Vi vil endnu en gang sige tak for en dejlig dag, fyldt med positive indtryk og glade mennesker.

Mvh Bestyrelsen